Sommarsemester och tid att tänka. Skönt. Det behöver inte vara stora saker som att rädda eller fälla en regering, det kan vara annat också, funderingar på hur det egentligen ligger till. Jag tänker mycket på sånt och kallar den typen av frågor för egentligen-frågor. De är kniviga, sådär att man blir lite yr och snurrig av att tänka på dem, eftersom de är så förbannat svåra att svara på. Årets semester går åt till att fundera på fyra i princip omöjliga egentligen-frågor.

Hur fungerar Tigerbalsam egentligen?

Det blir faktiskt varmt, brukar ha det på vaderna ibland. Värmer gott. Men jag begriper inte hur blir det kommer sig. Det blir varmt till och med om burken stått i kylen över natten. Obegripligt.

Varför köper man bara färskost när man är utomlands egentligen?

Med solmogna tomater och lite salt på, kanongott. Tillbaka i hemma blir det alltid bara Bregott, leverpastej och prästost.

Hur stor är en kejsarpingvin egentligen?

Vissa säger att kejsarpingviner är små, typ en halvmeter. Jag är Ö V E R T Y G A D om att de är lika stora som människor, en och åttio eller så. Men jag vet inte egentligen för när man ser dem på naturfilm finns NOLL referenspunkter. Det är bara berg och massa pingviner.

Vad smakar Trocadero egentligen?

???

Hoppas det blir sol imorgon så man kan bada.

Ska vi äta brunch?

Lägenheten är i största laget för bara en person. Den har dessutom en stor balkong som han väldigt sällan använder. Det hänger lite träningskläder på tork där, han springer ibland. En mil typ, kanske två gånger i veckan. Inne i lägenheten är väggarna lagom vita, där...
Read More

Hur är det, egentligen?

Sommarsemester och tid att tänka. Skönt. Det behöver inte vara stora saker som att rädda eller fälla en regering, det kan vara annat också, funderingar på hur det egentligen ligger till. Jag tänker mycket på sånt och kallar den typen av frågor för egentligen-frågor....
Read More

Det går inte att förändra världen utan att få ovänner

Företagen har blivit så snälla på senaste tiden. Fått vettiga värderingar och allt. Mindre kött på tallriken, tjejer med muskler killar i rosa koftor. Syftesdriven reklam har det kommit att kallas och det är den hetaste trenden. Heja heja! Tillsammans kan vi bryta...
Read More

Men gör nåt då!

Det känns som att det går åt skogen med alltihop. Miljön och världsekonomi, handelsavtalen och den så kallade Freden. Inte ens Zlatan är bra längre och dåren Donald ska flytta in i Vita Huset. Hur kunde vi hamna här? Inte ens genierna och...
Read More

Rymdpromenad på Götgatan

Jag är i rymden. I en sån där stor vit dräkt med klotrund hjälm. På rymdpromenad. I dräkten är det lagom varmt och tryggt, jag ser hur mina andetag bildar små fläckar av imma på visiret som bara är några centimeter framför mitt ansikte. Utanför...
Read More