Jag är i rymden. I en sån där stor vit dräkt med klotrund hjälm. På rymdpromenad. I dräkten är det lagom varmt och tryggt, jag ser hur mina andetag bildar små fläckar av imma på visiret som bara är några centimeter framför mitt ansikte. Utanför visiret finns inga andetag, inga suckar eller upphetsade flåsningar. På utsidan finns bara ingenting. Där är kallt och mörkt och oändligt. Inte ens mina tankar vågar sig ut dit. Precis som mina andetag så studsar de mot visiret och snart är det alldeles fullt av korta små ofärdiga tankar i hjälmen. Det blir svårt att tänka mer.

Det är frustrerande för när en är på rymdpromenad så är det kittlande att upptäcka vad som finns längre bort. Kanske ta sig dit ingen annat varit eller skapa något som aldrig tidigare funnits. Så är det med allt i rymden – allt jag ser genom visiret har skapats ur ingenting. Ingenting har blivit någonting, men med en hjälm proppfull av tankar är det svårt att tänka klart vilket gör det svårt att åstadkomma något. Ens en färdig tanke. En tanke måste få frodas ur ett ingenting. Annars svävar jag bara, och sprattlar med benen.

Ska vi äta brunch?

Lägenheten är i största laget för bara en person. Den har dessutom en stor balkong som han väldigt sällan använder. Det hänger lite träningskläder på tork där, han springer ibland. En mil typ, kanske två gånger i veckan. Inne i lägenheten är väggarna lagom vita, där...
Read More

Hur är det, egentligen?

Sommarsemester och tid att tänka. Skönt. Det behöver inte vara stora saker som att rädda eller fälla en regering, det kan vara annat också, funderingar på hur det egentligen ligger till. Jag tänker mycket på sånt och kallar den typen av frågor för egentligen-frågor....
Read More

Det går inte att förändra världen utan att få ovänner

Företagen har blivit så snälla på senaste tiden. Fått vettiga värderingar och allt. Mindre kött på tallriken, tjejer med muskler killar i rosa koftor. Syftesdriven reklam har det kommit att kallas och det är den hetaste trenden. Heja heja! Tillsammans kan vi bryta...
Read More

Men gör nåt då!

Det känns som att det går åt skogen med alltihop. Miljön och världsekonomi, handelsavtalen och den så kallade Freden. Inte ens Zlatan är bra längre och dåren Donald ska flytta in i Vita Huset. Hur kunde vi hamna här? Inte ens genierna och...
Read More

Rymdpromenad på Götgatan

Jag är i rymden. I en sån där stor vit dräkt med klotrund hjälm. På rymdpromenad. I dräkten är det lagom varmt och tryggt, jag ser hur mina andetag bildar små fläckar av imma på visiret som bara är några centimeter framför mitt ansikte. Utanför...
Read More