Jag åker en hel del tåg. Ibland går jag upp supertidigt för att göra det. Som idag, när tåget gick klockan 6:00. Från Göteborg till Stockholm. Mot möten och arbete. Sen hem igen på kvällen. Det är sällan jag pratar med någon på tåget. Hälsar lite försiktigt på den som sitter bredvid på sin höjd. Kanske spekulerar lite om något växelfel eller så. Men inte mer. Idag sparkade jag av mig skorna, längtade efter att P1-morgon skulle börja och slöt ögonen direkt efter att tåget lämnat perrongen.

Mitt emot mig satt en kvinna i mammas ålder. Hon såg trött ut men satt med datorn i knät istället för att försöka sova. På Ekot pratade de om 10 extra miljarder till kommunerna när jag somnade.

Jag vaknade med med ett ryck i Skövde. På bordet framför mig stod Kesoburken. En sådan burk som jag alltid köper när jag inte hinner äta frukost hemma. Jag åt keson.

En stund senare började kvinnan mittemot se sig omkring. Tittade i väskan och under bordet. Hon kände till och med på den lilla skräppåsen som hängde på väggen. Plötsligt fastnade hennes blick på mig. Hon såg förvirrad ut. Jag tog av mig mina hörlurar.

– Min frukost, sa hon.
– Ja, svarade jag.
– Har du ätit upp min frukost?

Det hade jag.

Den var inte ens av den smaken jag brukar köpa, utan med tranbär och krossade hasselnötter. Men den gick ner ändå och jag hade inte en tanke på att det inte var jag som köpt den. Lovar att gå och lägga mig i tid ikväll.

Ska vi äta brunch?

Lägenheten är i största laget för bara en person. Den har dessutom en stor balkong som han väldigt sällan använder. Det hänger lite träningskläder på tork där, han springer ibland. En mil typ, kanske två gånger i veckan. Inne i lägenheten är väggarna lagom vita, där...
Read More

Hur är det, egentligen?

Sommarsemester och tid att tänka. Skönt. Det behöver inte vara stora saker som att rädda eller fälla en regering, det kan vara annat också, funderingar på hur det egentligen ligger till. Jag tänker mycket på sånt och kallar den typen av frågor för egentligen-frågor....
Read More

Det går inte att förändra världen utan att få ovänner

Företagen har blivit så snälla på senaste tiden. Fått vettiga värderingar och allt. Mindre kött på tallriken, tjejer med muskler killar i rosa koftor. Syftesdriven reklam har det kommit att kallas och det är den hetaste trenden. Heja heja! Tillsammans kan vi bryta...
Read More

Men gör nåt då!

Det känns som att det går åt skogen med alltihop. Miljön och världsekonomi, handelsavtalen och den så kallade Freden. Inte ens Zlatan är bra längre och dåren Donald ska flytta in i Vita Huset. Hur kunde vi hamna här? Inte ens genierna och...
Read More

Rymdpromenad på Götgatan

Jag är i rymden. I en sån där stor vit dräkt med klotrund hjälm. På rymdpromenad. I dräkten är det lagom varmt och tryggt, jag ser hur mina andetag bildar små fläckar av imma på visiret som bara är några centimeter framför mitt ansikte. Utanför...
Read More