Jag läser för lite. Vem gör inte det? Ändå ser jag mig som en person som läser, en som väljer några kapitel i en 600-sidig skildring av slaget vid Poltava framför tre avsnitt av brittiska The Office. Men det gör jag sällan.

Idag kl. 13:00 tillkännagavs årets nobelpristagare i litteratur. Han heter tydligen Patrik Modiano och har sedan dess varit min favoritförfattare hela mitt liv. Utmärkelsen var mycket välförtjänt, inte en dag för tidigt! Det är oftast så med just nobelpriser, det är alltid på tiden för just årets vinnare och hedersutmärkelsen mycket välförtjänt. Skönt att kommittén med sina ständiga sekreterare änligen tagit sitt förnuft till fånga. Allt annat hade varit ren och skär skandal.

Själv har jag hoppats på Modiano i många år, trots att jag varken känner till hans böcker eller ens hans namn. Verkligen kul för honom.

Grattis Putte!

Ska vi äta brunch?

Lägenheten är i största laget för bara en person. Den har dessutom en stor balkong som han väldigt sällan använder. Det hänger lite träningskläder på tork där, han springer ibland. En mil typ, kanske två gånger i veckan. Inne i lägenheten är väggarna lagom vita, där...
Read More

Hur är det, egentligen?

Sommarsemester och tid att tänka. Skönt. Det behöver inte vara stora saker som att rädda eller fälla en regering, det kan vara annat också, funderingar på hur det egentligen ligger till. Jag tänker mycket på sånt och kallar den typen av frågor för egentligen-frågor....
Read More

Det går inte att förändra världen utan att få ovänner

Företagen har blivit så snälla på senaste tiden. Fått vettiga värderingar och allt. Mindre kött på tallriken, tjejer med muskler killar i rosa koftor. Syftesdriven reklam har det kommit att kallas och det är den hetaste trenden. Heja heja! Tillsammans kan vi bryta...
Read More

Men gör nåt då!

Det känns som att det går åt skogen med alltihop. Miljön och världsekonomi, handelsavtalen och den så kallade Freden. Inte ens Zlatan är bra längre och dåren Donald ska flytta in i Vita Huset. Hur kunde vi hamna här? Inte ens genierna och...
Read More

Rymdpromenad på Götgatan

Jag är i rymden. I en sån där stor vit dräkt med klotrund hjälm. På rymdpromenad. I dräkten är det lagom varmt och tryggt, jag ser hur mina andetag bildar små fläckar av imma på visiret som bara är några centimeter framför mitt ansikte. Utanför...
Read More